Bének, Gorálnak és a többi nagy-fagyis barátocskának

Nem tudom pontosan, mióta van ott és mióta nem vettük észre, a közeli nagy-színes árnyékában,
mindenesetre szombaton, véletlenül észrevettük.
Pedig a szemünk már alig veszi észre az "olasz kézműves" szót, annyira rá van már állva a "magyar kézművesre" (várjuk is a matyófagyit, igen).
A hely pici, kicsi, kedves, olaszos berendezéssel, benne kedves, egyszerű, anyánknál-idősebb-nagyinál-fiatalabb néni, látja, hogy elalélunk a választéktól és hogy el sem tudjuk képzelni, a gorgonzola milyen lehet, úgyhogy kóstoltat.
Az, hogy a választék különleges, az nem meglepő a mai piacon.
De az, hogy a levendulás csoki messziről igazi levendulaillatot áraszt, és még az íze is levendulás (amellett persze, hogy százpontos csokiíze is van), az elájulás.
És nem gombóc ám a fagyi, hanem lapos, olaszos kanállal vagyon adagolva (értsd: tuszkolva) a tölcsérbe bele.
Ha épp menet közben elfogy a levendulás csoki, akkor "mivel pótoljam ki?" - szól a kérdés és választhatsz bármit.
És az életben először fordul elő, hogy a három adagot alig bírjuk megenni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Mesélj, szerinted?