hétfő, június 28, 2010

víz. özön.

"Isten így szólt Noéhoz: "Elhatároztam, hogy elpusztítok minden lényt a földön, mivel a föld az emberek miatt megtelt gonoszsággal. Ezért eltörlöm őket a föld színéről. Építs magadnak bárkát fenyőfából s nádfonatból, kívül és belül kend be szurokkal"...
... "Szállj be egész családoddal a bárkába, mert csak téged találtalak igaznak színem előtt az egész nemzedékben. Minden tiszta állatból vigyél hetet-hetet, hímet és nőstényt, a tisztátalanokból pedig kettőt, hímet és nőstényt. ...
Mert még hét nap, és akkor negyven nap és negyven éjjel esőt bocsátok a földre, s eltörlök a föld színéről minden lényt, amit alkottam."
Noé úgy tett, ahogy az Úr megparancsolta neki...
Ezután negyven napig ömlött az eső a földre. A víz megdagadt és fölemelte a bárkát úgy, hogy a föld felett úszott. Az ár elhatalmasodott, és erősen megduzzadt a föld felett, a bárka azonban a vízen úszott. A víz még magasabb lett a földön, annyira, hogy az ég alatt minden magas hegyet elborított. Tizenöt könyöknyivel múlta felül a víz őket, annyival emelkedett a hegyek fölé. Így minden élőlény elpusztult, amely a földön mozgott: madarak, háziállatok, vadállatok, mindenféle földi csúszómászó és minden ember. Minden, ami lélegzett, ami a szárazföldön élt, elpusztult. Így törölt el (Isten) minden élőlényt a földön: az embertől az állatig, a csúszómászókig és az égi madarakig. Mind eltörölte őket a földről. Csak Noé maradt meg, és ami vele volt a bárkában. A víz százötven napig áradt a földön."


egyre inkább kezdem azt hinni, hogy ez a mostani eső is olyan, mint az volt, akkor.
szóval készüljünk, barátaim. építse meg ki-ki a maga lelke bárkáját, ha tudja (és kenje is be kívül-belül)
gyűjtse össze maga körül a tiszta állatokat, ha tudja
mert lehet, hogy sok mindenünk el fog pusztulni a következő időkben.

2 megjegyzés:

  1. Névtelen10:37 du.

    Estét Kriszta!

    Ezt most találtam:) ...és láss csodát RÁD gondoltam, így megosztom Veled....regélhetnék hogy hogyan találtunk a vers és én egymásra...de a lényeg hogy megtaláltuk egymást...és most eléd vezetem:

    Szeretet
    Jól tudom: a fényt a szemem itta,
    a dalt a fülem fogta,
    a simogatást a kezem érezte,
    szép utakon a lábam vitt,
    és a gondolatok a fejemben születtek,
    mint az ég távoli villódzása,
    de mindezt a szívem gyűjtötte össze,
    és belőle lett minden, ami
    Szeretet.

    Fekete István

    ..:)holnap megveszem a verses kötetét az Alexandrában!

    Kellemes estét!

    Márticsek

    VálaszTörlés
  2. Szió Mártus,

    hát nagyon köszönöm, nagyon szép :)a kötetbe majd belelesek én is...

    VálaszTörlés

Mesélj, szerinted?