kedd, június 01, 2010

a jövő politikusai

Egyetemen oktatni azért szeretek, mert lehetőség van valami olyan tudást átadni az ifjú generációknak, amivel egy icipicit több fogalmuk lesz a világ működéséről. Vagy legalább megpróbálni. A sorok között.

Egyetemen oktatni azért utálok, mert tönkretesz, amikor frontálisan kell.

Egyetemen oktatni azért szeretek, mert folyamatos kapcsolatom lehet a jövő generációkkal.

És egyetemen oktatni azért utálok, mert a nonprofit szociológia szakirány megszűnése óta a jövő POLITIKUSAIval zárnak össze hetente másfél órára.

De legfőképpen azért utálok egyetemen oktatni, mert ebben a népcsoportban (politológus hallgató) olykor olyan elképesztő méreteket ölt a
pofátlanság reális önértékelés teljes hiánya, hogy legszívesebben toporzékolnék.

Az, hogy az internetről összemásolt anyagokból farigcsálunk házi dolgozatot, hát az nem újdonság.
Az, hogy a mai átlag egyetempolgár nem ismeri a sorkizártra szerkesztett szövegeket és a hivatkozást, nem készít címlapot/fejlécet és egy üres szövegtörzsű levélben csatolja a Nagy Művet, még szintén megemészthető.

De az, hogy olyan mondatokat felejt benne a szövegben, minthogy
"Az anyák napi kényeztetés fotói a "Képtár" menüpontban illetve IDE kattintva megtekinthetők", valamint a Gyümölcsök és az Olivaolaj képi ábrázolását és a vitaminok fontosságáról szóló értekezést is fontosnak tartja a nonprofit szektor előadáshoz írott házidolgozatában, az egyszerűen szánalmas.
Mondhatni megalázó. Mármint az, hogy mégsem írhatom be a szöveges értékelésbe a fejlesztő kérdést, hogy mi a f*t gondolsz magadról/rólam és főképp mit keresel az egyetemen, kisöcsém? Hanem meg kell indokolni, hogy miért nem tudom elfogadni a dolgozatát, miközben a jól ismert NagyEndrei fordulattal azonnal eltanácsolnám az egyetem környékéről is.

Ezekből a remekbeszabott, gerinces kis mókusokból jő majd ki a jövő politikusi generációja, csak gratulálni tudok.

Persze egy ilyen történet mindig minősíti az oktatót is, ezt nem szabad elfelejteni.
Úgyhogy egyetemi oktatói karrier THE END...

8 megjegyzés:

  1. "A kultúra
    úgy hull le rólam, mint ruha
    másról a boldog szerelemben..."
    (J.A.-Nagyon fáj)

    VálaszTörlés
  2. hát nagyon fáj, tényleg.
    (amúgymeg hogy hullana inkább a ruha rólam is le...)

    VálaszTörlés
  3. Egy dolgon akadt meg a szemem: "nem ismeri a sorkizártra szerkesztett szövegeket".

    Hát én már azt sem tudtam befogadni, hogy valaki elválasztás nélkül szerkeszt sorkizártra szövegeket, arra alkalmatlan szövegszerkesztővel... Hiába, ez már másik generáció, a fészbukon sem szótagolunk :)

    VálaszTörlés
  4. na ja. abba már belegondolni sem merek, hogy a gyerekeink hogy fognak majd szemináriumi dolgozatot írni... addigra már biztos lesz gondolat-begépelő szerver vagy valami ilyesmi :)

    VálaszTörlés
  5. Én kérek elnézést.

    VálaszTörlés
  6. Fuuu, durva. De az utolsó bekezdéssel nem értek teljesen egyet. Ha mondjuk 20 diákból 10 ilyen munkát ad le, akkor igen. De 1-2 mindig lesz.

    ohm-ohm-ohm-ohm-ohm - mint ahogy ellenálló is mindig van egy csoportban. (ohm: Szücsi után szabadon) :)

    VálaszTörlés
  7. na ja, ez igaz, csak még ha átlagot számolok a lelkesedésből meg hogy megéri-e egyéb szempontok szerint, ezen a szakon akkor is negatívba jön ki a mérleg. sebaj, majd csinálunk egy egyetemet és ott jó lesz :)

    VálaszTörlés
  8. IgenIgenIgen, csináljunk! :)

    VálaszTörlés

Mesélj, szerinted?