szombat, október 06, 2007

rózafürdő és aloe

Drága nagymamám a természetgyógyászok legtermészetesebbikei közül való, ez már csak tudvalevő - mondhatnám kis píárfogással, hogy házi készítésű, a legtitkosabb (éppenakezébekerült) gyógyfüvekből készült becherovkáját országszerte, sőt kétország-szerte ismeri és dicséri a baráti kör. Többnyire mindenre van gyógyfű, amit ajánl, persze mi kevéssé szívesen isszuk meg a csalánteát, mint a bechert, de volt idő, amikor például kollégiumi nagynőkvagyunk korszakunkban minden nap megittuk a híresen keserű cickafarkot is.


Na, a mama mostanában átevezett a wellness mezejére is. Így került bevezetésre családunk női tagjai körében a rózsaszirom-fürdő. Más kérdés, hogy ez az igen finom kényeztetés épp a nőimagazinok aktuális heppje is (és valljuk be, Mama is a csak csajok-ból szerezte a tippet), és az is más kérdés, hogy én nem jártam igazán utána, hogy hogyan s mire is hat, de ajánlom mindenkinek. mmm...


A dolgok menete a következő: a kertben szedett, kinyílt rózsák szirmait egy éjszakára forró vízbe áztatjuk, másnap leszűrjük, a rózsavizet felmelegítjük, és mehet is a kád vizébe. Nyugtató, pihentető, simogató. Gyertyákkal, egy pohár borral és zenével fokozható a hatás, különösen jól esik egy ránk váró kemény holnap előtti felkészülős, magunkkaltörődős estén...





A másik legutóbbi vicces felfedezés az aloe verás joghurt.
Anyu mondja, azért szeret velem vásárolni, mert mindig találok valami különlegeset - hát így jött ez is.
Szintén köztudott, hogy az aloe vera, na hát az mindenre jó. Az ízéről is volt némi sejtésünk a belőle készült tea óta, de a joghurtosdobozt bűvölve sokáig nem jutott eszembe más, mint a szobámban nődögélő, ajándékba kapott példány.
De aztán, a kóstolás felülmúlt minden várakozást. Olyan ízük van a joghurtban úszó növénydaraboknak, mint valami kellemes gumicukor. Tényleg felvidámít az ízlelgetése, mosolyt csal az ember ajkára. Úgyszintén szeretettel ajánljuk korra, nemre és egyebekre való tekintet nélkül.

1 megjegyzés:

  1. Névtelen4:11 du.

    Mikor először kóstoltam az aloe verás joghurtot, alig mertem a számba venni, mert kicsi kaktuszok lebegtek lelki szemeim előtt, szinte éreztem, ahogy a nyelvembe kapaszkodnak... aztán aki mer, az nyer alapon ráharaptam és maradt a finom, hűs, nyári érzés. Megszelidítettem a kaktuszaim :)

    VálaszTörlés

Mesélj, szerinted?