vasárnap, január 20, 2008

banánkiwi



hát. tekintve, hogy az utóbbi időkben éjt s nappalt a szokásos vizshgaidőszaki para tölt ki, amiről már nem tudnék újat mondani, meg nem is akarok,
csupán egy kis gasztro-öröm csurrancsöppen most gyorsan ide.




szóval az manapság nálunk a trendi, hogy - ami egyébként a projektszemléletünk szerint elítélendő, de a konyhában elmegy - hogy az eszközhöz igazítjuk a célt. Konkrétan: amióta megkaptam a hőn áhított botmixert, azóta csak botmixeres recepteket keresek (szinte mindegy is, hogy brokkoliból vagy lencséből, esetleg banánból készül...).
így vagy hasonló módon leltem valamelyik újonnan felfedezett vega-blogon a nagy kreatívságot, hogy a gyümölcsnapot felvidítandó sok-sok izgi gyümölcsöt (esetleg egy kis mézzel) összeturmixolunk (és esetleg teszünk bele néhány szem mazsolát).

így született az új felfedezés: a nagyon fura kinézetű, leírhatatlanul kedves ízű banán-kiwi püré.
a két gyümölcsöt feldaraboljuk, majd tetszőlegesen trutyis állagúra pépesítjük a botmixerrel, ennyi (bármilyen két vagy több gyümölcsből előállítható, a banán és a kiwi azért nagyon jó, mert kellően ellentétes ízűek).
variálható mindenféle aszalt gyümölccsel, magvakkal, fűszerekkel, esetleg tejtermékekkel.
fogyasztható bármikor :)

1 megjegyzés:

  1. na. mindennap megnezem. es mindennap osszefut a nyal a szamban, mikor meglatom a kepet, de talan mar a piros betuk is eleg hozza, es atkozom a hazinenit, hogy miert nincs jolfelszerelt faszakonyhaja neki?!

    VálaszTörlés

Mesélj, szerinted?