kedd, szeptember 29, 2009

R cégcsoport-ügy, EREDMÉNYHIRDETÉS

És láss csodát, a mai napon megkaptam a Hatóságtól értesítést, hogy az általam kezdeményezett ügyben lezajlott a felügyeleti eljárás, és első fokon döntést hoztak.

Határozat szövege csatolva, mindenféle elektronikus hitelesítési bonyodalmakkal csomagolva, igazán komoly, felnőttes és egyben ugyanezért némileg vicces is.

A szöveg a következő:
Megállapítom, hogy a Ring Nyelvstúdió Kft... megsértette a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény 6. § (1) bekezdését azzal, hogy a Kérelmező részére 2009. július 17-én, 23-án és 26-án előzetes, egyértelmű és kifejezett hozzájárulás hiányában elektronikus levelezés útján elektronikus hirdetést küldött a hirlevel@ringpercek.hu elektronikus levelezési címről.

Kötelezem a Hirdetőt, hogy e határozat kézhezvételét követően tartózkodjon a jogellenes magatartás további folytatásától, elektronikus hirdetésküldési gyakorlatában kövesse a vonatkozó törvényi előírásokat, és nyilvántartásából haladéktalanul törölje a Kérelmező elektronikus elérhetőségét.

Ez eddig ugyebár csupán csak egy ejnye-bejnye.
Node!
Mivel az is kiderül, idézem, hogy:
A Hivatal megállapította, hogy a Hirdetőnek már volt kettő, elektronikus hirdetéssel kapcsolatos jogsértés miatti marasztalása, illetve jelenleg további két ügyben folyik a vizsgálat.
Tekintettel a Hirdető korábbi kettő eljárásban történt marasztalására, ... a jelenleg folyamatban lévő három ügyben bírság kiszabása indokolt. A jelenleg kiszabandó 50.000.- Ft bírság megállapítása a három eljárásban együttesen indokolt. Mivel azonban azt a három eljárásban, három részletben kiszabni nincs lehetőség, így a három ügy közül csupán egyikben történik meg az elektronikus kereskedelmi bírság megfizetésére való kötelezés.

Vagyis: R cégcsoport bezony meg lesz bírságolva.
Ezen kívül még a kedves Hatóság tájékoztat engem arról a mellébeszélésről, amelyet R cégcsoport magyarázatként előadott, és azt is közli a sorok között, hogy ezt ő maga sem hiszi el,
kedves.

Hát így végződött.

Az már csak az élet apró kis fintora, hogy a Határozatban hibásan szerepel az e-mail címem, amely az egész hercehurca tárgyát képezi, vagyis hogyha azt akarnák törölni az adatbázisukból, nem is találnák, szóval kezdődhetne elölről az egész...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mesélj, szerinted?