vasárnap, június 29, 2014

Hogy tört volna le a nagyujjad, mielőtt megnyomtad a gombot, te ostoba

Sajnos, folytatnom kell az apa posztol sorozatot, mert még mindig a képernyőn hever a téma. 
Sőt. Még ki is maradt belőle egy fejezet, ami arról szólt volna, hogy miből lehet észrevenni a jócsaládvagyunk-típusú fényképeken azokat a testi jeleket, amelyek arra utalnak, hogy mármár dohos szagúan jólfésült és jólnevelt, katalóguskeresztény család gyermekei minden bizonnyal fizikailag is meg vannak fenyítve időnként. Erre majd még lehet, visszatérek egyszer, fontos téma. 

Most arról szeretnék írni néhány dühös sort, hogy vajon mi a búbánatos lepkefing fitte el a józan eszét annak, aki rosszul sikerült, sötét, eltorzult, hibás, homályos és pixeles, elcseszett mobilfotót töltöget föl a meztelen, ámde egyébként is csúnyácska gyerekeiről, miközben azok egy kádban ülnek és folyik róluk a dinnyelé. 
Apa. Szociológus (!!!! irgalmazzon neki a Mindenható és legyen hozzá elnéző Max Weber). 
Mintakeresztény. 
Feleség dettó. 
Gyerek három. 
Bizonyára nem alultápláltak. Csak éppen kilátszanak a bordáik, mert sokat mozognak, hisz oly' szabadon vannak nevelve, hogy még a dinnyét is ehetik kádban, ha már nyár van, ujjé, és jajúgyélvezemén. 
Gyerekek hárman, ülnek kádban, esznek dinnye, csorog róluk a lé, ez jaj de nagyon kedves. 
Az, hogy az apuka ezt meg akarja mutatni az is jajde aranyos. 
de ne úgy, légyszi, 
hogy az egyik gyerek ufónak néz ki minimum, de inkább auschwitzi menekültnek, a torz alakú feje még el is van mosódva, 
és a köztük szottyadó dinnye vér látványa is lehetne akár 
és a kép olyan szinten tele van fekete foltokkal, 
hogy az ember első ránézésre azt hinné, hogy valami bántalmazott árvákról szóló, elborzasztási szándékú nyomorfotó, ami azzal a céllal került fel, hogy a néző egy lájkkal támogassa már az őértük kezdeményezett gyűjtést. 
az meg, hogy a bárgyú barátok elvarázsolt kommenteket fűznek hozzá, már csak fokozza a szívfacsarodás és a hányinger kellemetlen elegyét. 

konklúzió. 
1. mielőtt mobilfotót posztolsz, képzeld el, hogy néz az majd ki egy 14 colos képernyőn
2. sose posztolj a gyerekedről meztelen képeket, ha nem akarod, hogy 
a) lelopják a fotót és azzal reklámozzanak pelenkát, bébiételt, nyerjenek választásokat satöbbi
b) bizonyos perverzek arra verjék ki
c) elnyűtt idegállapotú bloggerek példálózzanak vele internetbiztonsági témákban
3. válogasd ki, kit és kinek a gyerekeit akarod látni a faladon

köszönöm a figyelmet. 

2 megjegyzés:

  1. Névtelen1:42 du.

    Ezt a bejegyzést azért erőssen túlzottnak találtam és a kisgyermekes szülők egy része még bántónak is veheti (biztos sok ilyen van a baráti körödben), szóval gratulálok, sikeresen kiadtad pillanatnyi dühöd, miközben átgázoltál egy ismerősödön, tudtán kivül. Sehol nincs megírva, hogy csak tökéletes fotókat lehet feltölteni (sőt, engem kifejezetten irritállnak ezek a szuper éles, de egyértelműen mű, beállított képek). Ha neked arra van igényed, hogy csak minőségi fényképeket nézegess, akkor kapcsold ki a követési opciót, és soha nem kell ilyen "megrázkódtatást" átélned, mint az oldaladon megjelenő csúnya gyerekfotók, és mindeközben megsprórolhatod az ilyen típusu negatív és értelmetlen bejegyzést is. Sok sikert.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A bejegyzés értelmetlenségét vitatnám. Az volt elsősorban a célja, hogy elgondolkodtassa az olvasókat némiképp, hogy ne hozzák kiszolgáltatott helyzetbe a szeretteiket azzal, hogy meztelenül és csúnyán ábrázolják őket. A túlzó voltát elismerem: szándékosan lett erősen ironikus, mivel engem meg mostanában a személytelen és szenvtelen udvariaskodás irritál (meg egyébként a művileg beállított túl-effektezett fotók is irritálnak, dettó). Köszönöm a tanácsot, követés leállítva, mint ahogy korábban ezt írtam is.

      Törlés

Mesélj, szerinted?