szombat, január 20, 2007

retró parti

30. születésnap
sok sok ember
még a régiszépidőkből is.

visszatekintések sorozata.
tükörbenézéses visszajelzések arról, hogy mennyit változott a gondolkodásmódom, gondolkodom, hogy mióta, nevezzük ezt leegyszerűsítve "pesti lét"-nek, de sokkal inkább az ikszihez (ikszi: munkahely-műhely-gondolkodóhely-szemléletformálódóhely) köthető talán, mint a fővároshoz.
hogy savanyú arccal, értetlenkedve nézek, amikor azt kérdezik, hogy hogy ítélnek meg engem mint határon túlit a munkahelyemen? vagy hogy hogyan néznek ránk a munkahelyünkön a vallásosságunkkal kapcsolatban? vagy hogy a magyarországi egyházban sokkal jobb a helyzet, mint nálunk.
ülök, nézek, és überliberálisnak érzem magam, hogy nem akarok leállni siránkozni, hogy mi szegényszegény határon túli magyar katolikusok, hüpp-hüpp. vagy hogy nem úgy mutatkozom be, hogy molnár kriszta, határon túli magyar vagyok, és rám extra nagy kereszteket mért a sors és minden anyaországi utaljon segélyeket a számlámra azonnal. és hogy a szégyentelen plébánosunk meg pénzcsinálásba kezdett ahelyett, hogy a lelkekkel törődne, és mi lesz velünk, ha egyszer csak már azt sem mondhatjuk, hogy milyen szegények vagyunk, ránk dől a plébánia.
jajjajjaj.
kíméletlenül őszinte fogok lenni, testvéreim, mert azzal csomó rákos megbetegedést megspórolok magamnak. csöndes, mélységes, őszinte, cirádák nélküli isten-élmény volna jó. rajtunk múlik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mesélj, szerinted?